Pasirodo, kad daugelio mėgstamas gaivusis gėrimas prailgina skintų gėlių gyvenimą! Kaip suprasti? Anot gėlininkų, gėrime esantis cukrus gėlėms yra maistas, o citrinų rūgštis stabdo kenksmingų bakterijų dauginimąsi vandenyje.

skintos-geles-ir-sprite

Receptas paprastas: į vazą su nusistovėjusiu vandeniu įpilkite maždaug 50 ml „Sprite“ ir išmaišykite. Jei namuose neturite „Sprite“, ne bėda – gėlių gyvenimui pratęsti panaudokite kitus maisto produktus. Pavyzdžiui, rožėms, tulpėms, frezijoms, astrams patinka saldus vanduo (litrui – šaukštas cukraus), o rudens gražuoliams jurginams – parūgštintas actu (litrui vandens – šaukštas acto). Į vazą su kardeliais ar hortenzijomis naudinga įberti žiupsnelį druskos, į tą, kurį gers orchidėjos, įpilti šaukštelį spirito.

Gerai žinoti, kad skintų gėlių kotelius geriausia įstrižai trumpinti sodininko žirklėmis ir po tekančio vandens srove. Vandenį vazoje svarbu pakeisti bent kas antrą dieną, kaskart gerai indą kruopščiai išplauti vandeniu su šlakeliu baliklio (chloras itin veiksmingai naikina daugelio rūšių bakterijas).

Remtasi šaltiniu www.proflowers.com

Skaityti 1459 kartai