Anot floristų, hortenzijos – tarsi gamtos sukurtos vasaros tuoktuvėms. Įspūdingo dydžio purūs it kamuoliniai debesys šių gėlių žiedai lengvai it iš dangaus nusileidžia ir į nuotakos puokštę ir į šventės vietos dekoro kompozicijas.

Hortenzija-vestuves2

Hortenzijų žiedų spalvų paletė suteikia galimybę išsirinkti savai širdžiai mielą atspalvį. Baltos, šampaninės, žalsvai balkšvos, melsvos, rausvos ir kt. spalvinių tonų šios gėlės puikiai įsikomponuoja į bet kokio tono žalumą arba atkreipia dėmesį savų lapelių vainiku, kuris išryškėja, tarkim, sumerkus šias gėles į aukštas skaidraus stiklo vazas.

Hortenzijos lengvai susižaidžia su įvairiausia pievų, miškų, sodų augmenija, o pasitelkus į pagalbą kūrybiškumą – ir su populiariosiomis rožėmis, gerberomis.

Hortenzijas nuotakos puokštėje byloja tyrumą, švelnumą, kuklumą, jos nepriekaištinga ir itin puošni minimalistinio šventinio įvaizdžio detalė.

Kuriant puokštę ar interjero aksesuarą floristikoje dažnai apsiribojama vienu karališku hortenzijos žiedu – jo įspūdingas diametras suteikia pakankamą kompozicijos apimtį, tampa jos dominante. Bet fantazijai juk ribų nėra!

Dabar pats metas mėgautis karališkais kamuoliniais hortenzijų žiedais!

Apsilankykite salone Savanorių pr. 319 a, Kaune arba www.tarpgeliu.lt

Skaityti 1336 kartai