Šią temą padiktavo viena iš nuolatinių salono klienčių… „Darbo reikalais dažnai tenka lankytis Prancūzijoje. Užkliuvo už akių, kad toj šaly labai populiaru gėles dovanoti pasitelkus į pagalbą kurjerį ir, kas svarbiausia, dovanoti be jokios progos – tiesiog tam, kad pradžiuginti žmogų. Nusiminusį, sergantį, netikėtai praradusį verslo partnerį, išduotą mylimo žmogaus ir t.t. Pamėginau pasigilinti, kodėl kurjeris? Pasirodo, kad esmė ne tik patogume.

Gėlių pristatumas

Iš kurjerio rankų gėlių puokštę gavęs žmogus patiria dar daugiau džiaugsmo, nes išlieka paslaptis (kas, kaip, kodėl, už ką….). Va, kodėl visus draugus, kolegas raginu perimti tokią prancūzišką patirtį vietoje mums lietuvaičiams įprasto gėlių ceremonijos teikimui asistuojančio rankos paspaudimo ar bučinio į skruostą“.

Taip, gėlės – gamtos dovana jums, kad dovanotumėte jūs ir taip kažkam suteiktumėte džiaugsmo. Na, o jeigu nuspręsite perimti prancūzų patirtį, turite žinoti svarbų dalyką: pagal etiketą, dovanojant gėles, gėlių puokštes per kurjerį svarbu prie jų pridėti informacinę žinutę. Ir tai nebūtinai turi būti atvirukas. Štai kelios taisyklės info klausimu.

  • Neišsiplėskite su tekstu. Jis negali užgožti gėlių kalbos (kaip žinia, jautriausia, kai emocijos išreiškiamos gėlių rūšimi, spalva, žiedų skaičiumi ir t. t.). Venkite kelių stulpelių eilėraščių, banalių ar, taip sakant, visiems iki skausmo žinomų eilių.
  • Neįvelkite klaidų. Kad nenutiktų tokia bėda, raskite laiko atidžiai perskaityti tai, ką parašėte.
  • Stenkitės tekstą atviruke ar dekoratyvioje kortelėje užrašyti taip, kad nereikėtų žodžio skiemens kelti į kitą eilutę.
  • Jeigu norite išlaikyti šiokią tokią paslaptį, ant kortelės, tarkim, užrašykite tik savo inicialus ar tiesiog pasirašykite. Galite pasinaudoti ir ženklų kalba, tarkim, kortelėje nupieškite širdelę ar šypsenėlę.
  • Pasirūpinkite, kad informacinė žinutė nepasimestų, tiksliau, pageidaukite floristo, kad tinkamai ją pritvirtintų prie puokštės.

Kas gali antrinti gėlių puokštei

Paveikslėlis su sentencija. Turinčia gilią prasmę ar tiesiog šmaikščia, jeigu sveikinsite linksmų plaučių žmogų ar tiesiog kažkam norėsite, pasiųsdami gėlių, įkvėpti gyvenimo džiaugsmo.

Rėmelis ""Svajoti, įgyvedinti, apsidžiaugti"
Rankų darbo atvirukas. Tokio nelyginti su masinės gamybos atvirukais, nes į jį įdėta daug širdies šilumos, kurią autorius, žinoma, kad sutinka dovanoti.

Atvirukas gimtadienio proga
Saldėsis. Jo niekas neatstos smaližiui. Jam ir gėlės kvepės gardžiau kai joms antrins, kad ir saldėsių rinkinys.

Gumaniškas šokoladų rinkinys
Pliušinis žaislas. Jokio skirtumo jis bus miniatiūrinis ar žmogaus dydžio – svarbu, kad būtų pataikyta į dešimtuką, tiksliau – staigmena pavyktų!

Labai didelis meškinas

Apsilankykite www.tarpgeliu.lt ir salone Kaune.

Skaityti 1248 kartai