Žinant metų mados gaires, paprasčiau susikurti laikmetį atspindinčią, originalią svajonių puokštę. Jau skaitydama „įjunkite“ fantaziją ir mėginkite susidėlioti taškus, kokią puokštę rankoje laikysi vieną svarbiausių savo gyvenimo dienų.

nuotakos-puokstes-tendencijos
  1. Gėlių žiedus komponuokite su džiovintomis augalų, šviežiomis eukaliptų šakelėmis, sukulentais. Šiais metais madingos detalės nuotakos puokštėje – švieži vaisiai, uogos. Tokiais dekoro elementais keiskite pabodusias plunksnas, kristalus, karoliukų girliandas.
  2. Nevenkite pilnavidurių gėlių žiedų, primenančių purų minkštą zefyrą (arbatinių rožių, bijūnų, hortenzijų ir kt.) – jos nuotakos įvaizdžiui suteikia papildomo didingumo.
  3. Atiduokite duoklę minimalizmui. Vietoje mišrios puokštės, drąsiai rinkitės žaluma stilizuotą vieną įspūdingą gėlės žiedą (pavyzdžiui, hortenzijos, karališkosios protėjos) ar jais nusagstytą šaką (pavyzdžiui, leliją). Tiesa, būtent protėja pripažinta pavasario-vasaros sezono vestuvių „must have“.
  4. Nuotakos įvaizdį papildykite žalia puokšte, tiksliau – sukomponuota tik iš žalsvų tonų (alyvuogių, sausos žolės, pistacijų, smidrų ir t. t.) žiedų ir lapinių augalų. Rinktis tikrai yra iš ko: chrizantemos. orchidėjos, tulpės, hortenzijos, gvazdikai ir t. t.
  5. Širdis linksta prie gėlių „mikso“? Pavasarį ar vasarą tegul puokštė būna ryški. Sezonines egzotines gėles derinkite su pražydusiomis darželiuose, pievose, pamiškėse (pakalnutėmis, kvapiaisiais pelėžirniais, krūminėmis rožėmis, narcizais ar kt.). Tik nepamirškite: pasirinkus ryškiaspalvę puokštę, reikėtų vengti kitokių ryškių aksesuarų.

Originalios vestuvinės puokštės www.tarpgeliu.lt ir salone Kaune.

Skaityti 1586 kartai