Velykinių kiaušinių “Faberge” antrininkų kolekcija, salono savininko iniciatyva pargabenta iš Petrogrado ir patekusi į floristų rankas, įgijo originalų braižą – pražydo! Tiesiog ateikite, pamatykite ir įsigykite!

faberge01

Anot istorinių šaltinių, originali “Faberge” juvelyrinių dirbinių kiaušinių kolekcija (ją sudarė 71 kiaušinis, pagamintas iš sidabro ar aukso, inkrustuotas brangakmeniais) buvo sukurta kolekcionavimo aistra degančiai Rusijos imperatoriaus šeimai ir privatiems kolekcininkams laikotarpiu nuo 1885-ųjų iki 1917-ųjų. Žinoma, kad pirmasis margutis gimė užsakytas caro Aleksandro III ir, kaip velykinė dovana, atiteko jo žmonai. Ilgainiui garbingoje rūmų vietoje išsirikiavo net 54 tokie juvelyriniai dirbiniai, likę 17 išsibarstė po turtingų kolekcininkų valdas.Šiandien 62 išlikę kiaušiniai saugomi valstybiniuose muziejuose, o plačioji visuomenė gali gėrėtis, taip sakant, naujos kartos kompanijos „Victor Meyer“ kuriamais brangakmeniais inkrustuotais „Faberge“ margučiais. Ir tai nereikia vertinti kaip originalų kopijos – tai nauji originalūs kūriniai, iškeliaujantys į įvairiausias pasaulio šalis. Lietuva – ne išimtis.

Taigi, kelias dešimtis garsiųjų kiaušinių, jei tik panorėsite, išvysite ir „Tarp gėlių“. Kas unikalu, didžiojoje dalyje prabangių margučių, pasitelkus į pagalbą floristų išmonę, apsigyveno „miegantys“ gėlių žiedai, įsitaisė kitokie stabilizuoti augalai. Taip išlaikyta pirmtakų tradicija kiaušinyje paslėpti staigmeną.

Apsilankyte svetainėje www.tarpgeliu.lt ir salone Kaune, Savanorių pr. 319a.

Foto. lrytas.lt ir tarpgeliu.lt

Skaityti 896 kartai

Susiję įrašai