Gėlių dovanojame ir įkvėpimo pagauti, ir širdžiai pakuždėjus… Reikalas tame, kad spontaniškumas daugeliu atvejų nėra draugas. Juk gėlės kalba! Kad jos perduotų jūsų jausmus, verta atkreipti dėmesį į profesionalų išmintį.

geliu-dezute
  • Puikus pasirinkimas norint pamaloninti jauną merginą – įteikti jai puokštę, kurioje gėlių žiedams antrina įvairiausia romantišką prieskonį turinti pievų, laukų, miškų žaluma. Tokią kompoziciją tinka dovanoti ir vyresnio amžiau moteriai gimtadienio proga (išvertus iš gėlių kalbos – kad ji neskaičiuotų metų ir visada jaustųsi jaunatviška). Beje, puokštė su daug žalumos – viena pavasariškiausių, todėl tereikia pasukti galvą, kam tokiu metų laiku ji būtų, taip sakant, į temą.
  • Tęsiant kalbą apie moters amžių, puokštė, kurioje dominuoja gėlių pumpurai, pasteliniai tonai, tinka nesvarbu kuriuos metus skaičiuojančiai damai dovanoti. Klientui pageidavus, floristas tinkamą akcentą parinks žaisdamas su dekoratyviomis detalėmis.
  • Prabangi masyvi puokštė – prioritetas sveikinant brandžią moterį. Gimtadienio, Meilės, Moters, Mamos ar kokia kita moteriška proga. Beje, su tokia drąsiai galima žingsniuoti ir pas brandžią damą pasisvečiuoti.
  • Baltos gėlės – simboliškas ne tik vestuvių, bet ir krikštynų, kūdikio sutiktuvių ar palankynų ir net Šv. Kalėdų atributas.
  • Švelnių rausvų tonų gėlių žiedai – vieni universaliausių. Pagal etiketą, tokius tinka teikti tiek jaunoms, tiek brandžioms damoms ir miniatiūrinėms damutėms.
  • Galvojate kokią puokštę padovanoti močiutei? Geriausias pasirinkimas – klasika. Na, žinoma, jei močiutė pašėlusi, floristo irgi galima prašyti pašėlusio kūrybos vaisiaus. Arba, tarkim, kambarinio augalo šmaikščiu tekstu stilizuotame vazone.
  • Geras tonas balzakiško amžiaus damai ar vyrui įteikti burgundiško vyno spalvos rožių.
  • Laukų, miškų darželių kompozicijas itin tinka dovanoti be progos.

Drąsiai išsakykite savo norus floristui! Beliks apturėti malonų nuostabos jausmą.

Apsilankykite salone Savanorių pr. 319 a, Kaune arba www.tarpgeliu.lt

Skaityti 984 kartai