Ne tik glėbiai gėlių, žvakių upės, jauduliu pulsuojantis oras šventei teikia ypatingo žavesio – ir įvairiausi smulkūs aksesuarai. Šį sykį paplepėkime apie vieną jaukiausių vestuvių ceremonijos atributų žiedų pagalvėles.

Žiedų pagalvėlės

Kaip joms pavyko užmarštin nustumti ne vieną dešimtmetį santuokų rūmuose karaliavusius metalinius žiedų padėkliukus? Greičiausiai tam įtakos turėjo į viešumą iškilusi senovės tradicija, pagal kurią niekam nevalia liesti tuoktuvių žiedų, nes jie turi sugerti tik jaunavedžių energiją. Kadangi kaip konvejeris tarnavę metaliniai padėkliukai sugerdavo šimtus energijų, kažkas sugalvojo žiedus porai pateikti ant dekoratyvios specialiai jiems pasiūtos pagalvėlės. Ratas įsisuko ir padėkliukai netruko pakvipti naftalinu.
Įvairių formų (kvadratinės, apvalios, širdies formos ir kt.) dekoratyvios žiedų pagalvėlės išryškina žiedų grožį, unikalumą. Negana to, pats žiedų atnešimo jaunavedžiams procesas šventei suteikia iškilmingumo. O kaip romantiškai ir jaukiai žiedų pagalvėlės atrodo fotografijose! Štai keli profesionalų patarimai, į kuriuos verta atsižvelgti renkantis žiedų pagalvėles.

  • Jos turi atitikti šventės stilių (pavyzdžiui, vintažinio stiliaus pagalvėlės dažnai dekoruojamos nėriniais, siuvinėjamos karoliukais ir t. t.).
  • Gražu, kai žiedų pagalvėlės dekoras atkartoja nuotakos apdaro, puokštės niuansus.
  • Visada nepriekaištingai atrodo ir iš mados neišeina gyvais gėlių žiedais ir kitokia augmenija stilizuotos žiedų pagalvėlės.

Idėjos siekiantiems originalumo

  • Žiedų pagalvėlės dekorą praturtinkite, pavyzdžiui, pastelinėmis plunksnomis, medvilnės žiedais, dekoratyviomis sagomis ar, tarkim, mini kalendoriuku, kuriame pažymėta vestuvių diena.
  • Žiedus įkomponuokite į mini orchidariumą ar stiklinį indelį su sukulentų ar jaunajai patinkančių gėlių žiedų kompozicija. Arba į vieną stambų orchidėjos ar anturio žiedą.
  • Amžinos meilės simbolius paslėpkite stilizuotoje dekoratyvioje skrynelėje ir kriauklėje.
  • Vintažinio stiliaus vestuvėms pasirinkite, tarkim, korėto lino maišelį žiedams ir jį padabinkite senovine močiutės sage.
  • Originalus tuoktuvių gamtoje atributas – gamtos spalvų audinio pagalvėlė, stilizuota uogų pievų, miškų augmenija.
  • Žiedus galite paimti ir vienas kitam užmauti netgi iš skoningai pateiktos granato, obuolio, apelsino ar kitokio vaisiaus puselės, mini krepšelio su uogomis.

Fantazijai ribų nėra, tik nepameskite, kaip minėta, bendro šventės stiliaus.

Apsilankykite salone Savanorių pr. 319 a, Kaune arba www.tarpgeliu.lt

Skaityti 1242 kartai